Uncategorized

3 motive pentru care ventilatia eficienta a unei case este importanta

Cum functioneaza sistemul centralizat de ventilatie cu recuperare de caldura

Pentru a minimiza pierderile de caldura si costurile cu energia s-a ajuns la o izolare aproape perfecta a caselor, blocand orice miscare a aerului intre straturile care compun izolatia caselor. In acest fel scad costurile cu intretinerea dar o cladire izolata fata de exterior nu va ramane sanatoasa foarte mult timp daca nu este si ventilata. Pe de alta parte, ventilatia naturala sau manuala are mai multe dezavantaje: aerul viciat este eliminat partial, aerul proaspat insuficient si pot exista pierderi mari de caldura.

Solutia la aceasta problema este instalata in toate casele ECO LIVING: sistemul centralizat de ventilatie cu recuperare de caldura, care introduce permanent in casa aer proaspat, la o temperatura de confort. Astfel, aerul viciat din bucatarie si bai este evacuat din locuinta, nu inainte sa cedeze caldura aerului proaspat care intra in locuinta in living si in celelalte camere. Practic este ca si cum am avea mereu geamurile deschise dar fara pierderi de caldura sau miscari de aer neplacute.

3 avantaje ale sistemului centralizat de ventilatie implementat in casele ECO LIVING

Calitatea aerului este importanta pentru sanatate

Rareori oboseala sau durerea de cap sunt asociate cu impactul negativ al aerului poluat asupra sanatatii noastre, dar este cat se poate de real faptul ca, la fel ca apa sau alimentatia, aerul pe care il respiram ne influenteaza sanatatea. Metabolismul este posibil doar cu ajutorul oxigenarii. Fara oxigenare nu functioneaza niciuna din functiile organismului, de aceea este important sa avem grija de puritatea si prospetimea aerului pe care il respiram in interiorul spatiilor inchise (casa, birou, etc).

Calitatea aerului ne influenteaza sanatatea. Aerul proaspat din locuinta ne poate ajuta sa evitam gripele, racelile, unele alergii iar pe termen lung chiar evitarea bolilor cronice cauzate de poluarea cu praf, particule fine, radon, compusi organici volatili. Filtrele montate in unitatea de ventilatie nu permit ca in interior sa patrunda praf, alergeni si noxe – un alt beneficiu important pentru sanatate, mai ales pentru persoanele care prezinta alergii sau sufera de astm.

Calitatea aerului este importanta pentru constructie

Calitatea proasta a aerului este daunatoare nu numai locatarilor, ci si constructiei insasi, datorita condensului, acumularii de ciuperci si mucegai in bai sau bucatarii constructiile se deterioreaza.

Este important sa ne propunem sa construim case care sa reziste in timp si sa folosim tehnologia si materiale naturale si durabile pentru a atinge acest scop.

Economii

Deschiderea ferestrelor in timpul iernii pentru a ventila inseamna pierdere de caldura; pe de o parte am izolat locuinta sa nu pierdem caldura insa avem nevoie si de aer proaspat. Avand in vedere pierderile permanente de caldura din cameră, recuperarea si utilizarea caldurii este cea mai utilă tehnologie pentru reducerea costurilor și economisirea energiei. Pana la 50% din pierderile energetice ale unei case modern izolate sunt prin ventilatia manuala a acesteia de aceea solutia optima pentru ventilarea eficienta fara pierderea caldurii este sitemul de ventilatie cu recuperare de caldura centralizat.