Uncategorized

În casele ECO LIVING folosim materiale naturale pentru o locuință sănătoasă

De ce este important să alegem materiale naturale?

Alegerea materialelor pentru orice constructie incepe inca din faza de proiect . Desi in piata locuintelor atat clientii cat si dezvoltatorii pun accent pe calitatea materialelor de finisare, exista in continuare unele aspecte care sunt ignorate din cauza dorintei de a economisi bani (in cazul dezvoltatorilor) sau a lipsei de informatii abundente si de incredere pe piata (in cazul cumparatorilor). Cu toate acestea, materialele din care este construita sau finisata casa în care locuim pot avea un impact major asupra sănătății noastre. Există multe finisaje ieftine care se pun ușor in opera si arata bine dar conțin substanțe chimice dăunătoare, nu contribuie la mentinerea unui mediu sanatos de locuit si au in acelasi timp un impact nesustenabil asupra mediului inconjurator. Din acest motiv am considerat ca trebuie să fim mult mai atenți la materialele pe care le alegem pentru casa în care ne petrecem de multe ori mai mult de jumătate din zi.

Analizând materialele de finisaje de pe piață in cautarea unor alternative mai bune, ne-am propus să susținem clientii sa traiasca o viata mai sanatoasa, dar si societatea în tranziția ei spre sustenabilitate, oferind un produs prietenos cu mediul la un cost accesibil. Așa s-a nascut Caminota – tencuială de interior pe bază de argilă.

Caminota – Îmbrăcăminte sustenabilă pentru casele ECO LIVING

Caminota este folosită pentru a tencui pereții căminului în mod sustenabil. Este un produs bazat în totalitate pe materiale ecologice, de proveniență locală, a cărui producție necesită un consum de energie nesemnificativ comparat cu materialele uzuale de pe piata. Toate casele ECO LIVING dispun de pereti interiori finisati cu Caminota, iar clientii pot alege dintr-o gama larga de culori si optiuni pentru acest material.

Caminota este produsă și distribuită în România de către o echipă de specialiști în materiale sustenabile, materialul fiind dezvoltat în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC”.

În compoziția Caminotei găsim doar nisip, argilă și fibre lemnoase, fără alți compuși chimici nocivi. Materialul este permeabil la vapori și se poate finisa la fel ca alte tencuieli de pe piata. Absorbţia buna a vaporilor determină reglarea nivelului de umiditate şi menţinerea unui climat interior confortabil. Astfel, locuintele tencuite cu Caminota vor mentine umiditatea relativa a aerului la un nivel sanatos si vor dispune de un mediu placut si sanatos, eliminand in mod natural compusii organici volatili si alergenii.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati pagina web www.caminota.ro sau fisa tehnica de mai jos.