Conceptul ECO LIVING

Conceptul ECO LIVING include tehnologii traditionale reinventate de arhitectura de pamant si este rezultatul a cinci ani de inovare si cercetare alaturi de parteneri din industrie si Institutul URBAN-INCERC. Datorita tehnologiilor folosite locuintele au o eficienta energetica deosebita, asigura un confort sporit si un mediu sanatos de locuire – fara mucegai si cu umiditate optima pe tot parcursul anului.

Eficienta energetica si mediul interior sanatos sunt principiile de baza a tuturor caselor ECO LIVING.

Casa eficienta din punct de vedere energetic este locuinta care consuma cat mai putina energie pentru iluminare, incalzire si racire. Eficienta energetica ridicata a locuintelor ECO LIVING este rezultatul mai multor factori:

  • termoizolatia generoasa de 30 cm
  • designul realizat in baza studiului de insorire si orientarea catre sud a casei
  • materiale naturale folosite in constructie care contribuie pasiv la eficienta energetica

Toate aceste elemente contribuie la cresterea eficientei energetice a casei si implicit la reducerea cheltuielilor cu intretinerea.

Materialele folosite sunt inspirate din materialele de constructie utilizate la casele traditionale. Acestea au fost adaptate la cerintele unei constructii moderne, sanatoase si eficiente energetic.

Casele ECO LIVING au peretii interiori realizati din pamant turnat sau boltari de pamant (ambele fiind tehnologii dezvoltate de ECO LIVING Project). Acesti pereti regleaza in mod natural si pasiv umiditatea din casa si contribuie la mentinerea unui nivel sanatos de umiditate in interior. Peretii de pamant turnat capteaza pe timpul iernii caldura soarelui si ajuta astfel la incalzirea pasiva a locuintei in sezonul rece.

Un alt material natural folosit este tencuiala naturala de argila, Caminota, dezvoltata si produsa de ECO LIVING Project. Caminota este realizata din materiale si pigmenti naturali si nu permite aparitia mucegaiului datorita capilaritatii ridicate. In plus, spre deosebire de vopseaua lavabila, Caminota nu elibereaza in aer compusi organici volatili.

Caminota Deco este un finisaj premium pe baza de argila dezvoltat de ECO LIVING Project si se poate pune in opera conform cerintelor clientilor intr-o gama diversificata de culori si texturi.

Inca de la inceput am avut o abordare holistica atunci cand proiectam casele. Toate elementele sunt calculate sa functioneze in armonie. Tinem cont de toate detaliile si nimic nu e intamplator in casele ECO LIVING.

De exemplu, dimensionarea instalatiei de incalzire tine cont nu doar de termoizolatie, dar si de orientarea casei fata de soare si de aportul ventilatiei cu recuperare de caldura. Asemanator, pentru un control optim al umiditatii aerului din interior, peretii de pamant turnat sunt dimensionati nu doar in functie de volumul de aer din casa si de suprafata utila, dar se tine cont si de regimul de functionare a ventilatiei cu recuperare de caldura.

Amenajarile interioare sunt la fel de importante ca si cele exterioare, de aceea folosim finisaje din gama de varf, incepand cu gresia si faianta si pana la tencuiala decorativa din gama Caminota Deco.

Casele ECO LIVING  au integrat un sistem de incalzire prin pardoseala care asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere. Temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului ofera confort termic optim. 

Punem accent pe calitate si alegem finisajele atent pentru ca stim cat de important este ca un spatiu interior sa functioneze optim si sa ofere confort vizual printr-o armonizare a tuturor elementelor estetice. 

Am conceput casele ECO LIVING punand pe primul loc sanatatea. Ne-am gandit care sunt elementele care ne pot face bine sau rau intr-o casa, ne-am gandit la casa ca la un complex de vitamine.

Ca principiu de baza la proiectare, folosim intotdeauna materiale naturale acolo unde acestea aduc un beneficiu si unde nu au alte dezavantaje fata de materialele uzuale.

Peretii interiori si finisajele naturale au la baza argila, un material cu o capilaritate ridicata care mentine in interior un nivel sanatos de umiditate pentru oameni – in jur de 50%. Totodata, propietatile argilei impiedica aparitia mucegaiului pe pereti.

In toate casele ECO LIVING sunt instalate unitati de ventilatie cu recuperare de caldura. Astfel, aerul viciat din bucatarie si bai este evacuat, nu inainte sa cedeze caldura aerului proaspat care intra in locuinta. Filtrele montate in unitatea de ventilatie nu permit ca in interior sa patrunda praf, alergeni si noxe – un alt beneficiu important pentru sanatate, mai ales pentru persoanele care prezinta alergii sau sufera de astm. Practic este ca si cum am avea mereu geamurile deschise dar fara pierderi de caldura sau miscari de aer neplacute.

La predarea casei, fiecare proprietar primeste Cartea Constructiei, un document care contine toate detaliile despre proiect si executia imobilului. Executia lucrarilor care nu se vad (cum ar fi fundatia sau stratificatia peretilor) sunt fotografiate si indosariate, astfel noul proprietar are vizibilitate asupra intregului proces de constructie.

Clientii au dreptul sa viziteze oricand santierul. Folosim unele tehnologii si metode mai putin cunoscute pe piata locala, cum ar fi ventilatia centralizata cu recuperare de caldura, tencuiala naturala si altele.  Din acest motiv stim ca este important sa informam clientii in legatura cu tot ceea ce inseamna conceptul ECO LIVING si ne bucuram atunci cand putem sa raspundem la intrebari pe acest subiect.